Pages

Friday, February 8, 2013

Sotul sef la Directia Generala Anticoruptie, iar sotia cercetata pentru fapte de coruptie?

Din serialul Declaratiile de Avere de la DGA, va prezint situatia unei persoane cu functie de conducere de la Directia Generala Anticoruptie!

 Fondul problemei tine de "nereguli constatate la concursul organizat de ISU Buzău – sesiunea septembrie 2006".

 Deci, SE PARE, ca exista mai multe legaturi intre domnul comisar-sef Petre Florin (Sef de serviciu la DGA) si o persoana fata de care s-au efectuat acte premergatoare pentru comiterea unor posibile infractiuni de coruptie, precum si disjungerea materialului de urmarire penala ce o priveste, apoi continuarea cercetarilor de catre Sectia de Combatere a Infractiunilor de Coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.  (vezi rechizitoriul, link alternativ1 si alternativ2), .

Pentru a nu fi iarasi hulit de "cei care se simt", va pun la dispozitie in cele ce urmeaza cateva informatii publicate pe internet (unele de ani de zile), insotite de scurte notite cu scop de clarificare:

- potrivit datelor publice existente pe internet, domnul Petre Florin este sef de serviciu in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, desi sotia dansului pare sa fi fost trimisa in judecata pentru posibile fapte de coruptie, iar ulterior dosarul fiind disjuns, din 2009, catre Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform urmatoarelor date:

1) confruntarea declaratiilor de avere ale celor doua persoane, din care rezulta ca sunt soti:

a) declaratia de avere, datata 2012, a sotului Petre Florin, (unde figureaza ca sotie) http://www.mai-dga.ro/downloads//declaratii_de_avere/Petre%20Florin.pdf

b) declaratia de avere a doamnei Petre Nike Mihaela Elena (din 2009, de pe site-ul MAI, unde domnul Petre Florin figureaza in calitate de sot) http://www.mai.gov.ro/DECL/P/Petre%20Nike%20Mihaela%20Elena%20110609.pdf

2) articole privind faptele pentru care figureaza ca anchetata sotia dansului (va rog sa cautati in pagini dupa numele “Petre Nike”) :
http://viatabuzaului.ro/2010/02/01/r-e-c-h-i-z-i-t-o-r-i-u/
rechizitoriu via docs.google.com
https://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?16092.2100#post_79749
rechizitoriu - download
http://www.opiniabuzau.ro/index.php/actualitate/14152-puscarie-pentru-fraudarea-concursului-de-pompieri-din-2006-word
----------------------------------------------------

Din datele de mai sus, am inteles ca doamna cu dosar pentru posibile fapte de coruptie se numeste Petre Nike Mihaela si ca ar fi sotia domnului comisar-sef  Petre Florin, sef de serviciu la Directia Generala Anticoruptie.

Din cate stiu, ca cetatean integru, cu simt civic dezvoltat si militant pentru respectarea si aplicarea legii, am obligatia de a sesiza autoritatile despre posibile abateri de la normele legale. Tot conform legii, institutiile sesizate au obligatia de a verifica informatiile prezentate si de a lua masuri in consecinta. Pentru ca traim in Romania, stiu ca dreptul oricarui cetatean de a cere institutiilor sa faca verificari in privinta unor posibile incalcari ale legii, de cele mai multe ori, este interpretat de persoanele reclamate ca sesizari calomnioase, facute cu rea credinta, pentru a veni in apararea celor acuzati si a-si acoperi neregulile, mai ales cand este vorba de relatii cu increngaturi puternice in MAI.

 Bun! Si acum, eu ce fac? Sa tac sau sa sesizez, daca tinem cont ca in Romania, pana si victimele infractiunilor ajung sa fie acuzate de calomnie in urma sesizarilor sau plangerilor depuse?

Tinand cont ca de informatiile de mai sus am facut rost in nici 10 minute, inchei articolul cu cateva aspecte ce ma intriga foarte mult: oare ofiterii anticoruptie afla abia acum despre aceste informatii? dar ofiterii de la DGIPI sau alte structuri de informatii? Le-o fi fost teama sa nu fie acuzati de sesizari calomnioase chiar si in situatiile in care ar fi facut avertizari in interes public?

Si totusi, dosarul a fost disjuns la DNA din 2009, dupa care nu se mai stie nimic, nici macar daca a fost finalizat sau sunt continuate alte cercetari.

update - tot in 08.02.2013:

bai, cum mama dracului se intampla toate numai in favoarea astora despre care scriu, nu stiu! deja link-ul catre rechizitoriul publicat pe viatabuzaului.ro da erori cand incerci sa-l accesezi. In fine, noroc cu Google ca are "memoria" buna si mi-a permis inclusiv sa descarc rechizitoriul publicat intr-un fisier doc, de pe opiniabuzau.ro .

update 18.02.2013

In sfarsit, de azi poate fi accesat link-ul catre viatabuzaului.ro


UPDATE: 25.02.2013
In loc sa se ocupe de angajatul lor si problemele sale (ale domnului comisar-sef Petre Florin), DGA-ul a facut presiuni, la mine la munca, pentru a-mi fi luat la "verificat" tot trecutul, iar acum m-am ales pe cap cu o Comisie de Control. Ce treaba are locul meu de munca cu neregulile DGA-ului... intuiti si dvs!!!

Romania te iubesc...

UPDATE: 15.03.2013
Azi am primit raspunsul la petitia (plus completarile aduse acesteia) trimisa la DGA. Cititi-l si dvs, de asemenea concluziile va apartin!

Parerea mea: la DGA este OK sa fii sef unde se primesc petitii/sesizari pe linie de coruptie, chiar daca sotia  sefului figureaza ca cercetata intr-un dosar de coruptie, iar oricine indrazneste sa-si dea cu parerea despre asta devine indezirabil...

Cu ce m-am ales eu din experienta cu DGA-ul?
Pe 12.02.2013 am trimis petitia la DGA, apoi pe 20.02.2013 (la o saptamana si cateva zile dupa ce am trimis petitia), am ajuns sa fiu verificat de o comisie de control, intrunita la ordinul sefului institutiei publice in care lucram, ca urmare a unei sesizari venite din partea DGA-ului, iar una dintre persoanele ce au formulat-o era tocmai comisarul-sef Petre Florin.
Pentru ca lucram intr-o institutie militara din MAI, demersurile DGA-ului au condus intr-un final la demisia mea din acea institutie (14.03.2013), din cauza petitiilor si solicitarilor pe legea 544/2001 depuse, precum si a ceea am scris pe blogul asta (adica a opiniilor mele). 
In fine, dupa parerea mea, s-au comis multe nereguli si la mine la munca, (nu la unitate, ci la varful armei), mai ales cand comisia de verificare a ajuns la niste concluzii, iar seful armei (sau cine i-o fi ordonat, ca oricum e numit politic), a calcat peste acestea si a propus trimiterea mea in consiliul de judecata pe fondul petitiilor depuse si opiniilor argumentate de pe blogul asta (cu alte cuvinte, in MAI, daca gandesti, esti corect si nu tolerezi coruptia, incalcarea integritatii, moralitatii, esti sanctionat). In fine, am preferat sa-mi dau demisia decat sa ajung sa am dosarul patat din cauza oamenilor cu dosare penale de la DGA. 
  Deh... asa a considerat seful armei, ca eu sunt vinovat de dosarele penale ale unor sefi din DGA, de dezmaturile, abuzurile si hartuirea de acolo (iar faptul ca e din acelasi oras cu directorul asta e pura coincidenta. Serios!!!). Culmea, si ce m-a deranjat cel mai mult, este ca in MAI legea se incalca in loc sa se respecte si aplice...
De asemenea, foarte interesant este modul in care DGA-ul defineste coruptia: "Abuzul de putere săvârşit în exercitarea funcţiei publice de un angajat al administraţiei publice, indiferent de statut, structură sau poziţie ierarhică, în scopul obţinerii unui profit personal, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, persoană fizică ori juridic". 
Mai multe despre cele intamplate o sa scriu un articol in viitor (ca sunt prea ocupat acum).

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Nota:
- tot ce am scris mai sus reprezinta propriile opinii (deci nu acuzatii);
- consider ca subiectul articolelor este de interes public pentru comunitate;
- respect punctele de vedere ale tuturor partilor implicate (daca aveti ceva de comentat, va rog!);
- bineinteles ca orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva;
- toate persoanele la care s-a facut referire in articole sunt invitate sa-si prezinte pozitiile/opiniile si le asigur dreptul la replica;
- obtinerea informatiilor s-a facut deschis si transparent (din surse publice ce includ link-uri catre publicatii, website-uri ale autoritatilor, etc).